Ytring

EN GRENSE FOR YTRINGER

Lokalavisa Gjengangeren har tatt opp en viktig sak i dag: Nynazister har gjort den vakre Borreparken, den fredfylte perlen ved solkysten i Vestfold til et klekkeri for ytringer og holdninger som gjør nabolaget vårt, nasjonen vår og verden til et farligere sted.

Tore W. Tvedt, som i sin tid er dømt etter rastistparagrafen og som også var i politiets søkelys i forbindelse med drapet på Benjamin Hermansen, sympatiserer med Anders Behring Breivik. Tvedt kan ikke huske om han har holdt tre eller fire seremonier i år, men det er ikke så viktig. Det viktige er han ikke burde kunne holde fler. Hverken i Borreparken eller noe annet sted. Hans organisasjon Vigrid jobber i ly av det de kaller et etnisk/religiøst felleskap med å danne en plattform for et mer politisk virke basert på Hitler og Quislings ideer.

Breivik og Tvedt

Dette er farlige tanker og ideer og må ikke stå uimotsagt. Mange av oss følte på en matthet i sommer da vi skjønte at Anders Behring Breivik sitter i sin fengselscelle og bygger opp et nettverk bestående av hyperkriminelle på tvers av landegrenser. Slik vil han sørge for at hans ideer blir videreført.

Også her er det en parallell mellom Breivik og Tvedt. Tvedt vil sørge for at det blir et Vigrid etter han. Han vil at ”volver” og ”goder” skal overta. Søker vi på nettet finnes litt av hvert. Jeg fant nattogdag.no – et nettmagasin gitt ut av Oslo Fotokunstskole. I en svært direkte samtale under tittelen «Intervju med en goter» får vi vite ting som vanligvis ikke kommer på trykk i en avis. Det kan være nyttig. Det er der jeg finner utsagn fra Tore W. Tvedt som virkelig gir et bilde av hvem han er og hva han står for: «Vi er av nordisk ætt, en nordisk rase. Gotere og Gud er samme ord. Så vi er Guder, enkelt og greit. Vi er Gotere» og «Jeg har forakt for det norske folk så til de grader».

Få trollet fram i lyset

Det må ikke være slik at et vagt regelverk gjør oss handlingslammet. Vi må ta til motmæle og si klart fra at slik vil vi ikke ha det.
Ordfører i Horten, Børre Jacobsen sa klart fra at Vigrid ikke er velkommen. Det må vi alle gjøre. Gjengangeren skal ha ros for å trekke trollet fram i lyset. Det er opp oss om det sprekker.

——————————-

Les Gjengangerens artikkel «Nynazister vil dyrke Odin på Borrehaugene”.