Litteratur

RIKTIG GOD JUL!

Jeg synes vi er skikkelig heldige! Akkurat nå som sola og lyset er lengst unna kan vi pakke sammen sakene våre og feire jul. Ikke alle jeg kjenner setter kirkens budskap høyest. Det de fleste av oss ser fram til er pausen. Mellomrommet vi kan gå inn i sammen med våre nærmeste og glede oss over det. Ro og fred. God mat og godt drikke.

Presanger er ok så lenge det ikke blir overveldende. Gjerne en bok, det er alltid gøy. Selv når jeg vet hvilken boktittel som kommer til å åpenbare seg mens jeg trekker vekk papiret, kribler det i magen.

En knallfin siste-liten presang.

En gang ble jeg overrasket. Jeg fikk boka «I stedet for en blomst». Dette er boka du kjøper når du ikke aner hva du skal gi bort. Litt bredere enn et postkort i formatet. Et lite kunsverk av Sven Nordqvist (som jeg best kjenner fra Mamma Mø-bøkene) og Erik Apri. Jeg aner ikke om den er å få tak i, men den ble gitt ut på norsk av Damm forlag i 2002.

Hver side er som et lite kort med et enkelt budskap.

Jeg valgte meg det lille dyret som snart skal møte nissen fordi jeg  innimellom har følt meg både liten og trassig i året som har gått. Det verste er at jeg synes det er helt greit! Jeg angrer ingenting…

…og ønsker deg som leser dette en riktig god jul!