Lykkehjulet

HURRA! DET GIKK FINT!

Skjelvende gikk jeg nedover Storgata i Horten i går formiddag. Det var kaldt, men det betydde ingenting. Klokka var «i siste liten» og jeg skalv av forventning.

Fotograf Helle K. Hagen

Jeg skulle møte byens eminente fotograf, Helle K. Hagen. Helle-Kåre, som hun heter hjemme hos oss. Det er mann’ min, det, som kan komme på slike ting.

Helle K møtte jeg første gang gjennom min manns firma Grafiske Tjenester for mange år siden. Senere tok hun familiebilder av oss. Gjennom tykt og tynt har hun «levert varene» i lokalsamfunnet vårt. Hun er proff og har utholdenhet. Det liker jeg, men det jeg kan huske best fra mine møter med henne er en smittende, litt rå latter. Det liker jeg ennå bedre.

Likevel gikk pumpa for full kraft i det jeg nærmet meg Thuegata 2.
Likevel gikk pumpa for full kraft i det jeg nærmet meg Thuegata 2.
Jeg gikk opp trappa.
Jeg gikk opp trappa. Ganske nøyaktig til tiden. Puh!

 

 

 

 

 

 

 

Myke, varme hender

Oppløftet av bildet av de myke varme hendene på veggen ved siden av trappen gikk jeg inn. Ingen grunn til panikk! Å møte Helle er som å komme hjem. Jeg fikk en kopp kaffe, en stol og en god prat.

Så kom vi til poenget. For jeg vil ha med Helle på laget når jeg nå jobber fram boka om rause, vennlige og inkluderende kvinner i Horten. Og vet dere hva? Helle sa JA! og i dag er jeg bare SUPERGLAD! 20130221_120900Helle synes prosjektet er viktig, ja helt topp, og gleder seg til å møte disse kvinnene: «Jeg prater mye med mange og synes jeg lærer noe hele tiden. Det tar jeg med med i kofferten. Nå vil jeg bare komme i gang!»

Vi skal lage en bok alle som jobber med boka kan være stolt av, som alle vi skal portrettere blir stolt av! Hurra! Kvinner ER kvinner best! Vi er så langt Myriam, Helle og meg.

Helle er et oppkomme av tips og deler villig vekk. Ikke mindre enn fire ulike damer har hun tipset meg om når det gjelder å finne fram til hvem som absolutt bør være med i boka. Kjempegøy!

Heia Helle! Jeg gleder meg til å komme innom med en av damene! Vi finner veien!

Har du tips?

Les mer om bokprosjektet under «Når livet byr opp til dans», og tips meg gjerne om kvinner fra Horten, Åsgårdstrand, Skoppum eller Nykirke som du mener  bør få plass i boka. Har du andre innspill når det gjelder raushet, vennlighet og inkludering blir jeg glad om du sender mail til unni@ordspinneriet.no eller blir med inn i Ordspinneriets facebookverden og følg prosjektet derfra: www.facebook.com/ordspinneriet.