Kvinner vil og kan

GIR DU SÅ FÅR DU

I dag skriver jeg i pur glede over å ha opplevd noe fint. Sammen med andre. Jenter, kvinner og damer. Bildet over er hentet fra gårsdagens fest der min datter spontan-flettet den ene etter den andre!

SISTERSPARTY

For seks-sju år siden inviterte jeg til «Sistersparty» hjemme hos meg. Jeg ville samle kvinner på tvers av alder, kultur, språk, politisk tilhørighet, oppvekst, interesser og yrkestilhørighet. I dag er dette blitt en tradisjon.

Vi møtes to til tre ganger i året. «Vi» er først og fremst mine døtre (og jeg), mine venninner, mine venninners venninner. Mine venninners venninners venninner. Og fra i år også min egen, kjødelige søster! Noen er der hver gang, andre en gang i blant.

VI FINNER EN LINK TIL HVERANDRE

Vi spiser. Prater. Ler. Dulter borti hverandre. Deler fortellinger. Vi lærer av hverandre og vi blir invitert inn i hverandres liv. Sånn smått. De som finner en link til hverandre graver opp gamle minner, og vi andre får være med på reisen.

Alle oppfordres til å ta med seg litt til bordet. Om man kan og har tid. Videre inviteres man (man? dame!) til å ta med en venninne. Noen ganger er vi ti rundt bordet, andre ganger tjue. Noen ganger har vi vært flere. Alltid er det hyggelig!

GIR DU SÅ FÅR DU

Oppfordringen til å ta med mat er ikke bare fordi jeg er lat og gjerrig ;-), det er også fordi jeg tror – langt ned i sjelen – at om du bidrar til «bordet» så opplever du deg som likeverdig. Enkelt og greit. Gir du så får du. Sånn er det bare, og det synes jeg er en god tanke.

Gi så får du. Bidra. Ta del i samfunnet. Inviter andre med. Ta imot invitasjonen. Møt mennesker med åpent blikk. Snakk med dem – ut fra hjertet.
 

På gårsdagens Sistersparty oppsto det flere ting spontant som ikke hadde skjedd før: To av damene reiste seg opp og sang for oss. Den ene først, den andre etterpå. En av døtrene mine flettet håret til minst fire av oss andre. Og ikke minst utveksles ideer, adresser og kontakter. Noen forteller sine historier, og vi blir bundet til hverandre gjennom det.

UNNI BETH + ORDSPINNERIET = SANT

Jeg skriver om dette litt halv-private opplegget fordi jeg fikk en aha-opplevelse på fredag mens jeg holdt foredraget «Vil du så kan du». Under presentasjonen av meg og av firmaet mitt ble det ett hundre prosent tydelig for meg at Unni Beth + Ordspinneriet = Sant. Uatskillelig. En enhet. Slik alt i livet mitt i grunnen er.

Sistersparty er en integrert del av meg fordi jeg gjør det samme på disse møteplassene som jeg ellers gjør i livet mitt. Jeg er meg selv. Min familie (i dette tilfellet mine døtre og mitt barnebarn) er med meg i alt jeg gjør. I tankene og ofte i praksis. Det er ikke noe skille mellom det jeg gjør i firmaet mitt og det jeg deler med mine venninner, de er med når det passer. Det jeg sier, tenker og gjør bygger på de samme verdiene, uansett hvem jeg omgir meg med.

VIL DU SÅ KAN DU

Det jeg vil dele med lesere som ikke er tilstede på hverken Sistersparty, foredrag eller kurs hos meg er kort og godt: Gir du så får du. Vil du så kan du. Møt folk med åpent blikk. Snakk ut fra hjertet. Da får du bekreftet likheten med andre. Du lærer av forskjellene. Vi er alle likeverdige mennesker. All equal – all different – all human.

HAR DU EN TANKE – ELLER HISTORIE?

Hva tenker du om dette? Om at når vi gir så får vi også noe tilbake? Har du en erfaring, tanke eller i historie om dette du vil dele? Har vi en «dele-kultur» allerede, eller kan vi bli bedre? Kan det også bli slik at noen deler og deler, mens andre får og får…? Hva kan vi i så fall lære av det?

Følg gjerne Ordspinneriet på Facebook.
Der får du daglige drypp: Selvledelse, skrivetips, filosofiske betraktninger og poesi.

2 Comments

  • Inger Kristine Rolland

    Hei Unni:-) Så fint skrevet og så gjenkjennbart….jeg ser alle gårdsdagens «bilder» for meg! Jeg er så glad for at jeg kjenner deg og ikke minst for at du tar meg med inn i «dine møteplasser», som bl.a.Sistersparty:-) Dette er en møteplass som jeg setter STOR pris på å få være en del av! Det er så fint å møte alle disse flotte jentene, i alle aldre, fra ulike kulturer…..og med så god og positiv energi!! Dette er deilig påfyll av LIVSGNIST OG ENERGI…….Tusen takk!! Klem fra Inger Kristine:-))

    • Unni

      Hyggelige, varme ord som gleder – det er deg det, Inger Kristine:-). Du gjør rommet lysere, luften lettere og livet morsommere:-). Og mer forståelig. En god støtte og en vegg av kunnskap. Og ledig på torvet;-).