Optimisme,  Optimistisk kommunikasjon,  Selvledelse

VIL DU SÅ KAN DU

Alle har mulighet til å følge sin egen drøm

Jeg gleder meg til fredag:-). Da er vi klare for ny runde med drop in foredrag. «Vi» er i dette tilfelle Siri, Lene og jeg.

Siri Eriksen og Lene Bergan driver  «To frustrerte fruer» kafé og bruktbutikk. Med hjerte for gjenbruk og kortreist økologisk mat, har de etablert seg med sin virksomhet på GarasjeTorget i Horten. Rundt dem driver ulike kunstnere sine virksomheter og små verksteder. Jeg har tidligere skrevet om gullsmeden, Camilla.

Mat - lunsjHumor og varme

Kafeen har blitt et ankerfeste for møteplasser som «Åpent søndagsstorv» og «Spiselig by Horten», og preges av humor og varme. Det er en egen sjarme over et kafebesøk der det er såpass tett mellom bordene. Nå på sommeren velger de fleste å ta med kaffekoppen sin ut.

I disse lune og trivelige lokalene inviteres det til «Drop-in foredrag».  En annerledes opplevelse, med påfyll til både hjerne og hjerte – et inspirerende foredrag servert med varme og humor.

Etterpå kan du kjøpe mat og drikke: Hjemmebakt, kortreist og sesongbetont mat, hovedsakelig basert på økologiske ingredienser. Eller ganske enkelt en kopp kaffe.

Vi lever ut drømmene våre

Både Siri, Lene og jeg lever ut drømmene våre nå. Vi har startet opp våre virksomheter i det små, og jobber hver dag for å komme nærmere målet – å leve av det vi liker aller best å gjøre.

For min egen del har jeg kommet fram til at kombinasjonen «skrive bok – holde nettkurs – holde små foredrag» er perfekt! Bokskrivingen krever mye tid til research og ensom jobbing. Nettkurset foregår også i det stille, med en individuell oppfølging av kursdeltakerne. Intimforedragene gir meg inspirasjon fordi jeg utveksler og samarbeider direkte med andre. Vekselvirkningen gir meg drivkraft og variasjon.

Bevisstgjøring og selvledelse

En av de som var med på foredraget sist uke var Inger Rolland. For henne fungerte dette som påfyll: «Dette handler om bevisstgjøring. For min egen del har jeg savnet et jobb-nettverk og faglig påfyll. Og jeg skulle ønske jeg kunne litt mer om selvledelse da jeg var yngre. Da hadde jeg nok valgt noe annerledes».

Foredraget varer rundt 45 minutter. Jeg tar utgangspunkt i at vår beste motivasjonen kommer innenfra, samtidig som det er nettopp i oss selv vi møter de største utfordringene når vi skal gjennomføre beslutninger.

Jeg vil vise at vi blir styrt av en såkalt «indre kritiker» og hvordan vi kan rive oss løs fra denne.

I foredraget «VIL DU SÅ KAN DU» om selvledelse, presenteres tre enkle verktøy du selv kan ta i bruk. En av dem er «Verditrekanten»

I kommunikasjon med oss selv så vel som med andre, er det noe som er godt synlig (1). Det er handlingsbasert. Noe er på et tanke- og planleggingsnivå (2), mens det meste dessverre ligger godt skjult (3). Når vi blir klar over dette, kan vi i større grad ta beslutninger som fører oss dit vi vil.

Bli med på fortsettelsen

Fra høsten settes det også opp andre temaer for Drop-in foredraget: «Seier over den indre kritiker» og «Optimisme kan læres».

Følg Ordspinneriet på Facebook og hold deg oppdatert:-)