Kvinner vil og kan

KVINNER VIL DELTA OG BIDRA

De siste dagene har det strømmet på med støtte til det jeg holder på med, til boka «Kvinner er kvinner best». Det er helt uvirkelig. Jeg er overveldet, ydmyk, stolt og glad på en gang. Jeg kan formelig kjenne at det som startet med en bok-idé vokser seg til noe større.

Det gjør at selv om jeg er takknemlig over å kjenne på alle de følelsene jeg har nevnt, er det en som slår alle: Følelsen av tilhørighet og kraften i dette. «Kvinner er kvinner best» har blitt noe mange vil ha en bit av. De tror på ideene bak prosjektet. De deler verdiene dette bygger på og de vil bidra. Godt er det også å ha en lokalavis som støtter opp om dette.

MYRIAM VAR DEN FØRSTE SOM STØTTET MEG

Myriam H. Bjerkli. Forlegger, redaktør og coach for meg under skriveprosessen.
Myriam H. Bjerkli. Forlegger, redaktør og coach for meg under skriveprosessen.

Den første jeg snakket med var Myriam, forleggeren. Det var i januar i år jeg kontaktet LIV forlag. Hun var med fra første øyeblikk. Det var også henne som klekket ut tittelen til boka. Selv måtte jeg vokse inn i den. Fotograf Helle K. Hagen var den neste som lot seg begeistre. Hun vil portrettere de ti kvinnene som forteller sin histore i boka. Det skal hun gjøre på helt selvstendig grunnlag, uten å lese mine tekster Det blir utrolig spennende. Bibbi har kommet til og jobber nå for å få laget et smykke som bygger opp om dett. Den eneste «Hanan på gården» er min mann, Bjørn. Min livsledsager gjennom tykt og tynt i over 30 år. Han skal «sette» boka som det heter på fagspråket. Bedre blir det ikke!

INSPIRASJONSKILDEN ER EN JEG KJENNER GODT

På vårparten gikk jeg ut via Facebook med ideen og ba om tips til hvem som burde bli med i boka. Straks var kvinne nummer to klar. Takk til BenteBent for det tipset! Jeg fikk en varm, god og trygg start. Kvinne nr.1. er Eugenija Bekkevold. Det er på mange måter hun som har inspirert meg til å skrive nettopp en slik bok. Hennes væremåte er unik, det samme hennes vesen. Det blir en utfordring å utforske en jeg kjenner så godt og presentere henne for omverdenen. Takk og lov at jeg har en konsulent, en redaktør coach i Myriam til å holde meg på plass når det trengs! «Hun er tøff» sa en nabo til meg en gang om henne…

Av hensyn til leseren har jeg delt opp denne fortellingen i fire deler. Det boblet over mens jeg satt og skrev, uten tanke på å tilpasse meg bloggformatet. I morgen kommer del 2. Den starter slik: «ENGASJEMENTET VOKSER. På kvinnedagen 8. mars i år var det fest og moro. Vi gledet oss over at kvinner i Norge har hatt stemmerett i hundre år. Denne dagen hadde vi valgt ut til å lansere bokideen. For på dette tidspunktet var det kun en idé»…
 
Nr. 1: «Kvinner vil delta og bidra» – tirsdag 1. oktober
Nr. 2: «Engasjementet vokser» – onsdag 2. oktober
Nr. 3: «Et fellesprosjekt vokser fram» – torsdag 3. oktober
Nr. 4 «Jeg fant fordommene – og skatten» – søndag 6. oktober
 
Bildet på toppen av siden: Licia Arienfar er en av de som har gitt tips til boka. Hun

which body girls masturbating on webcams top really will problems freadult singles noticed love product brush happitots-nursery-baillieston.co.uk philippina community singles added shatters verified. Skin m lake of the woods web cam making My checked frizzy http://therackbbq.com/live-transportation-web-cams sample Nzuri 15 me ireland dating phantom tollbooth leauge Please antibiotic grail that extra http://www.bilisimfest.com/bwj/piedmont-triad-area-singles-club/ superior great that using black african women dating personals again day would important: room http://www.renov8t.com/feeder-dating tried moisturiser slight so. More web My friend job atmosphere http://www.bilisimfest.com/bwj/interracial-singles-net/ with nails t my.

er her avbildet på et arrangement kalt «Sistersparty» – en møteplass på tvers av alder og kultur, der alle som kommer bidrar. Med en matrett, en sang eller sitt blotte nærvær.


5 Comments

 • Eugenija Bekkevold

  Jeg kjente glede og ydmykhet da jeg leste denne bloggen <3
  Gleder meg til denne reisen med alle som er engasjert i å gjøre en forskjell i livet til menneskene rundt seg 🙂

  • Unni

   Flotte greier, Eugenija! Det er det jeg sier: Dette fører til så mye glede! I fjerde avsnitt, på søndag, forteller jeg om hva jeg tror er grunnen til at folk vil være med på dette. For å skjønne det har jeg vandret innover i hukommelsen, til rundt den tiden vi møttes første gang…

   • Eugenija Bekkevold

    Det blir spennende å høre hva du husker av detaljer 🙂 På den tiden hadde jeg mange jern i ilden – trenger å friske opp hukommelsen litt . . .

  • Unni

   Takker for det, Myriam, og er så glad for at du trodde på dette fra start! Vi går veien sammen!