Kvinner vil og kan

ENGASJEMENTET VOKSER

På kvinnedagen 8. mars i år var det fest og moro. Vi gledet oss over at kvinner i Norge har hatt stemmerett i hundre år. Denne dagen hadde vi valgt ut til å lansere bokideen. For på dette tidspunktet var det kun en idé.

Vi, det vil si Myriam H. Bjerli, Helle K. Hagen og jeg, inviterte til treff for å fortelle om boka som skulle bli til. De som kom lyttet. Gledet seg over dette og heiet på oss. Enkelte kom bort til meg og sa: «Henne og henne må du skrive om». Etter dette ble det oppsalg i media: Vestfold Blad, NRK Radio og Gjengangeren.

TIPS OG STØTTE STRØMMER INN

Tips strømmet inn, hovedsakelig på mail. Plutselig satt jeg med en liste på over 30 personer jeg burde intervjue til boka. Fantastisk! Jeg tenkte først på å skrive om tolv av disse, men det har blitt ti. Det er nok og det blir bra. De jeg «sitter igjen med» har spennende fortellinger og bidrar på helt forskjellig måte i samfunnet. Slik har det fortsatt. For hver person jeg har møtt, har interesse, tro og entusiasme blitt vekket – og utløst. Også på Facebook og i kommentarfeltet på bloggen har jeg opplevd mye interesse og støtte. Slik har det fortsatt. Det må være noe jeg har truffet…?

MANGE VIL FØLGE MED

Dette var i begynnelsen av mars. Påskeferien sto for tur. I april startet jeg opp med de første intervjuene og ble overrasket: I tillegg til at de bidro med sin historie, fikk jeg nye tips om hvem jeg burde snakke med. Jeg kontaktet personer rundt intervjuobjektene. Hva skjedde: Nye tips om interessante damer. Lista på mulige intervjobjektet vokste og vokste. Videre fikk jeg tips om hvem jeg burde gå til for å skape økonomi i prosjektet! Det siste viste seg å være vanskelig, men du verden! Nye tips om hvem jeg burde kontakte, og et klapp på skulderen, også fra noen menn «Dette er bra greier! På tide at vi får en bok om og fra Horten med samtidshistorie. Lykke til!». De ville følge med.

Dette innlegget er en del av en lengre fortelling. I morgen følger tredje avsnitt av til sammen fire: Det starter slik: «ET FELLESPROSJEKT VOKSER FRAM. Etter hvert som interessen vokste, vokste også min selvtillit. Det hadde jeg tenkt på fra start. Å gå ut å fortelle om dine planer gjør at du opplever støtte når du trenger det. I tillegg viser det altså seg at folk vil ha en bit av prosjektet» … 
 
Nr. 1: «Kvinner vil delta og bidra» – tirdsag 1. oktober
Nr. 2: «Engasjementet vokser» – onsdag 2. oktober
Nr. 3: «Et fellesprosjekt vokser fram» – torsdag 3. oktober
Nr. 4 «Jeg fant fordommene – og skatten» – søndag 6. oktober
 
 
Bildet på toppen av siden: Lokalavisa Gjengangerten trykket Miriams H. Bjerklys artikkel fra lanseringen av bokideen 8. mars. Et veldig engasjert publikum som alle vil kjøpe boka når den kommer og en entusiastisk fotograf, Helle K. Hagen, til venstre i det store bildet.