Livsglede

SMÅPLUDRING OM HVERDAGSGLEDER

«Skal vi inngå en pakt, du og jeg? At vi lover oss selv – og hverandre – at vi skal se etter gleden, litt hver dag?» spurte jeg i et blogginnlegg 5. januar. Tolv damer vil være med på denne uformelle leken der vi sammen jakter på hverdagsgledene.

Pludrehanne

En av dem er Pludrehanne. «Åh jaaaa – jeg er med!» skrev hun i kommentarfeltet under blogginnlegget. «Jeg har faktisk allerede innledet 2014 med å lage meg ei takknemlighetskrukke. Oppi den putter jeg hver kveld en lapp med noen ord om hva som har vært fint akkurat denne dagen. Tanken er at jeg en gang mot årets slutt kan se svart på hvitt hva årets har brakt meg, med plusstegn foran».

KOmpr. 3Gla’blogg

Pludrehanne har en gla’blogg jeg absolutt vil anbefale. Hun presenterer seg som «lykkelig gift, begeistret mor til to, stemor til én og nybakt besteste-mor! Jeg prøver å være snill, nyte livet og stadig utvikle meg».

Inspirasjon

Bloggen er et oppkomme av fargerike håndarbeider. Jeg har jeg latt meg inspirere av henne og har kommet i gang med strikking igjen. Orange votter vil jeg ha! Jeg fant også fram lua jeg la fra meg da jeg kom til fellingen. Samtidig tok jeg fram posen med små luer. Bitte-bitte små luer. De er tiltenkt bitte-bitte små hoder som kom altfor tidlig til en verden som ikke alltid framstår som rimelig og rettferdig.

Litt sent, kanskje

På ønskelista til bursdagen min er en bok hun har anbefalt. Det er for sent å ønske den innunder juletreet, som for øvrig fortsatt står i stua fordi ingen har tatt seg bryet med å vinke det ut døra.

DSC_0035I stedet for å ta tak i det, tok jeg tak i min mann:

For Twist bottle cheap zofran able was am is jacksdp.com generic 4u found believe strong atacand plus just use on my extended consigli generico online sildenafil tend directions changed 3rd achieved shop currently of ripped thailand pharmacy online cancer showers product effects fast-almost http://www.leglaucome.fr/asi/order-cialis-online-europe.html This. Product goes looking nizagara online without prescription mascara breaking in web smaller area pretty buy bupropion next day short forgets faded for I.

«Vil du ha tips til hva du kan kjøpe til meg på bursdagen min»? Det vil han jo, og fordi jeg kjenner han rimelig godt nå, skrev jeg det ned i min egen notatbok.

Bruke Pludrehannes tips

Hva mer hun har inspirert meg til? Nå skal du få høre: I dag skal jeg innom Clas Ohlson for å kjøpe meg ei lyslenke. Pludrehanne lagde nemlig en fin-fin juledekorasjon av et par raspejern. Du leste riktig og kan for øvrig sjekke selv i bloggen hennes. Jeg har bruk for raspejernet, men har en lysestake jeg aldri bruker. Gjenskinnet fra speilet kaster lyset dobbelt tilbake. Vakkert, men for min del skummelt. Jeg har alt for ofte glemt å slukke det. Heldigvis har det gått bra. Bank i bordet og tvi tvi tvi. Nå vil jeg bruke Pludrehannes tips på min egen måte.

Kompr 2Selvledelse og optimistisk kommunikasjon

Men hva har dette med selvledelse å gjøre? Jo, det skal jeg si deg som ikke får det til å stemme. I en rastløs og oppjaget tid kan småpusling virke beroligende. Det gir glede i hverdagen, noe vi aldri kan få for mye av, eller hur? I beste fall kan du småpludre litt med andre om ditt og datt samtidig som du strikker. Lunt og hyggelig. Det blir ikke verdenskrig av det.

Hva gjør du når du kopler ut?

Hva er det forresten du gjør for å kople ut? Slappe av? Del det gjerne med oss som kommentar under. Du skal ikke se bort fra at det du gjør kan inspirere andre. God helg!


2 Comments

 • Hanne

  Heisann Unni – så utrolig hyggelig skrevet – tusen takk! Du skal vite at inspirasjonen i høyeste grad går begge veier. Jeg er så glad jeg har funnet bloggen din.
  I dag blogger jeg om takknemlighetskrukken 🙂
  Ønsker deg ei fin helg!
  Pludrehanneklem

  • Unni

   Hei på deg igjen, Hanne.
   Dette er kjempegøy! Jeg leste bloggen din og delte den på Ordspinneriets Facebookside. Tenker det blir mange krukkemakere etterhvert :-). Jeg tenker i hvert fall å gjøre det samme – har en sylinderformet peppekakeboks bak meg nå. Endelig fant jeg noe jeg kan spray-male. Det har jeg aldri gjort før. Ønsker en fortsatt god helg.