Sinnsro

STRESS NED PÅ TO-TRE MINUTTER

Det er i overgangssituasjonene vi bør skru ned tempo et par hakk. Om vi maser i vei fra det ene til det andre rekker vi ikke å riste av oss tanker og følelser vi ikke vil ha med i neste møte, det være seg et jobbmøte eller møtet med treåringen når du henter henne i barnehagen.

Har du ikke tid?

Du tror kanskje at du må sette av tid og penger til å gå på et kurs i mindfulness og senere starte dagen med 20 minutter meditasjon for å komme deg nedpå? Ikke til forkleinelse for hverken kurs, mindfulness og meditasjon, men du kan gjøre noe med din daglige stressituasjon på en effektiv måte.

Legg fra deg unødige tanker og følelser

Høres det ut som om det strider mot målet? Å finne ro? Ja, kanskje om du tenker på den totale indre roen, men jeg snakker om å finne ro nok. Ro nok til å se ungen når du henter henne, til å møte en kollega slik at du bygger gode relasjoner og til å legge fra deg tanker du ikke er tjent med når du går inn i en ny oppgave.

Et minutt eller to

Øvelsen kan brukes for eksempel i bilen når du henter barnet ditt i barnehagen, før du går inn for å undervise, like før et viktig møte eller en eksamen. Det tar bare et minutt eller to. Om du gjør denne øvelsen et par ganger om dagen la oss si en uke framover vil du merke forskjell.

**********************************************************************************

ENKEL FOKUSØVELSE

Sett deg ned (eller bli sittende for eksempel i bilen). Lukk øynene. Hold dem lukket. Pust dypt og rolig tre ganger.

Fortsett å holde øynene lukket. Se rolig til høyre. Så ser du rett fram. Til venstre. Rett fram igjen. Ikke anstreng øynene. Høyre-fram-venstre. Gjenta til sammen ti ganger fra side til side. Avslutt rett fram.

Pust dypt igjen. Du har landet og er klar. Ta med deg den rolige, trygge følelsen i situasjonan som venter deg. Rett opp ryggen og kjenn deg sterk. Gjennomfør gjerne denne øvelsen to ganger daglig i en uke.

Lykke til!

Du finner flere innlegg om sinnsro her.