Optimisme

DEL DINE GLEDER OG FÅ MANGFOLDIG TILBAKE

For å motta noe,

må man åpne hånden og gi

Taisen Deshimaru

Jeg slutter aldri å undre meg over hvor smittsomt vennlighet og tillit er. Livet formet meg slik at disse medfødte egenskapene litt etter litt ble skjøvet til side. Skepsis, avmålthet og mistillit vokste fram. De senere årene har jeg prøvd å snu på flisa. Det har gitt meg et gladere og bedre liv.

Optimistisk kommunikasjon

I takt med utviklingen av Ordspinneriet har jeg kommet til at optimistisk kommunikasjon med andre mennesker er grunnleggende for hvordan jeg skal ha det. Å være positiv alene er ikke nok, en gradvis endring mot en mer optimistisk livsoppfatning og levemåte må til, steg for steg.

Vennlighet

Etter hvert som jeg har fått en dypere forståelse for mellommenneskelig kommunikasjon har jeg erfart at vennlighet og tillit er nøkler til en ærlig, åpen og givende relasjon. Der har jeg fortsatt mye å lære og er glad for å ha gode læremestere i min nærhet. Å skrive om dette har hjulpet meg veldig.

Raushet

Vi må tåle hverandre. Vi må gi hverandre frihet og vi må vente litt med å dømme. Jeg lærte et triks her om dagen. Om du absolutt vil tenke en tanke eller ti du vet er forstyrrende, utsett dette, gjerne til et gitt klokkeslett eller dagen etter. Hent fram tanken igjen og se hva som er igjen. Vil du stadig dømme?

Et gladere 2014

Ved årets start inviterte jeg til deltakelse i en lukket gruppe. Vi kaller den «Et gladere 2014». Måned etter måned har vi delt gleder med hverandre. Den første tiden var naturlig nok litt famlende. Etter hvert faller dette seg mer og mer naturlig. En tillit har vokst fram og den som vil deler. Andre tar i mot. Vi «sjekker inn» så ofte vi vil og kan. Ingen press. Flyt. Dette har gledet, imponert og rørt meg. Vi er nå halvveis og kommer til å følge hverandre i hvert fall til nyttårsaften. Da er det på tide med en oppsummering, og hvem vet hva som skjer videre?

Sommer gleder

Som oftest har vi hatt et tema for hver måned. Vi har delt «Hverdagsgleder», «Inspirasjon» og mere til.  I juli skal vi dele «Sommergleder». Jeg kjenner at det gjør meg godt å tenke på dette. Når jeg deler så mye om gruppa vår er det ikke for å peke nese: Bare hør hvor fint vi har det. Nei da, jeg har en invitasjon, kjære leser: Del en glede, så ofte du kan, og se hva som kommer tilbake. Du må gi for å få.

Ikke ta deg selv høytidelig. Vil du danse, så dans

Dermed deler jeg en video jeg stadig finner glede i:

https://www.youtube.com/watch?v=ryJBmwzYfaM