Kvinner vil og kan

JEG TAKKER DEG

Livet byr på så mye. Gode opplevelser legger seg rundt oss som slør. De gir oss styrke til å tåle opplevelser som gjør vondt, men kan ikke ta brodden av dem. Tap preger oss, de gir oss dybde og forståelse for andre. Noen av dem klarer vi å gjøre om til vakre minner.

Marit Geraldine Bostad har opplevd dette. I desember 2010 mistet Horten og kunstverden Ole Fadum. Han ble 72 år. Marit har siden barndommen vært nær venn av familien. Da han døde arvet hun staffeli, maling og lerret han hadde i sitt atelier. En dag fortalte hun meg om et av maleriene som betyr mest for henne. Det står utstilt på Fadums staffeli i Pikilìa Galleri og Håndverk. «Lerret sto lenge ubrukt. Respekt og ærbødighet gjorde at det stående en god stund før jeg tok motet til meg og malte. Det som kom ble veldig annerledes enn det Ole Fadum ville fylt lerretet med, men det kjentes så godt, så riktig. Det har jeg i tittelen til maleriet takket han for. »

Å male gir balanse i livet

Hun har malt siden hun var liten, men har som voksen måttet prioritere hardt for å få tid til å male. Blant annet har hun jobbet som art director i ulike reklamebyråer, preget av deadlines og tøff konkurranse. Da ga utfluktene med malerkosten balanse i livet, styrke og utfoldelse opp imot deadlines. De første maleriene ble først solgt til venner, senere ble det noen små utstillinger. «Og så var det veldig artig og motiverende å få litt anerkjennelse da Galleri Ramfjord hadde juryering til årets Stipendutstilling». Der kom hun gjennom første juryering hvor 600 kunstverk ble til 98.

Jeg flyter med

Marits hverdag er å sjonglere timer og minutter. «Det er for oss som for andre småbarnsforeldre: Full fart! At jeg endelig har klart å rydde plass til å male betyr mye for meg. Særlig er det godt å kunne ta ut lerret og maling å stå i solveggen hjemme og male. Det skjer noe helt magisk med fargekombinasjoner og motet ute i det fri. Da flyter tiden og jeg flyter med.»

Bilde: Marit Geraldine Bostad foran maleriet ”I thank you” malt på Ole Fadums lerret.