Lykkehjulet

INTERNASJONALT ANERKJENT KUNSTNER PÅ PIKILÌA

Torsdag 2. april åpner vi nok en utstilling på Pikilìa, den åttende i rekken siden vi startet for ganske nøyaktig ett år siden. «Borrehaugene på glass og silke» av Galina Manikova er med på å understreke det mangfoldet vi ønsker at våre kunder og besøkende skal oppleve.

Med henne har vi fått inn en internasjonalt anerkjent kunstner, bosatt i området og med et stort hjerte for kvalitetene vårt eget nærområde har å by på. Galina er født og oppvokst i Russland, men har bodd i Norge siden 1986 og i Horten siden 1997. Teknikkene hun bruker er helt spesielle.

Galina– Jeg jobber med direkte overføring på ulike materialer ved hjelp av gamle fototeknikker og håndlagde fotoemulsjoner, forteller hun. – Dette er mitt internasjonalt anerkjente ekspertisefelt. Jeg har arbeidet med dette i mer enn tretti år, og holder kurs i gamle fototeknikker ved mitt atelier i Kiellands gate 1a på Apenes i Horten.

– Hva er ideen bak utstillingen?

– Disse bildene og skulpturene er laget over en 10-årsperiode. De er basert på lokale bilder fra Borrehaugene. Jeg er opptatt av hvordan flate, todimensjonale fotografier forvandler seg når de er satt sammen til tredimensjonale objekter. Lys, gjennomsiktighet, perspektiv, dybde og volum er det som interesserer meg mest.

– Hvor lenge du har holdt på med dette?

Jeg har spesialisert meg i fotooverføring på ulike materialer siden 1970-talet. Har vært kunstakademilektor siden 1975 og undervist ved mange institusjoner i Norge og utenlands.

– Hva ledet deg dit?

Jeg er utdannet som keramikker og begynte med fotooverføring på keramikk. Etter hvert har jeg fokusert mer på fotografiske motiver og teknikker enn på materialer. Derfor bruker jeg alle mulige materialer i mitt arbeid, alt fra akvarellpapir til glass, tekstil, metall og betong.

At jeg vi på Pikilìa er stolte over at hun stiller ut oss oss skjønner du kanskje? Velkommen! Vi har åpent torsdag til søndag mellom 12.00 og 15.00.

Se flere av Galinas prosjekter på hennes webside.