Lykkehjulet

HVA KAN DU OG JEG GJØRE I EN URETTFERDIG VERDEN?

Ingen kan gjøre alt,

men alle kan gjøre noe

Vi kan noen ganger bli overveldet over forskjellene i verden og kanskje litt beskjemmet over at vi selv har det så bra. I hvert fall har jeg det sånn. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, prøver jeg å tenke da. De som startet den lille organisasjonen Norafriends tenker også slik, første steg var vaffelsalg i nærmiljøet. Nå får de til utrolig mye med få hender og iherdig innsats.

Norafriends jobber for å gi barn utdanning og en trygg start i livet. I landsbyen Dasilameh, Gambia, er ikke dette en selvfølge. Arbeidet med å bygge en skole startet for litt over fire år siden. Nå står skolebygget klart, organisasjonen lønner fire lærere, to assistenter og en vaktmester. De har bidratt til enklere matproduksjon, vann- og strømforsyning til skolen. Lærerne har fått tavler som gjør undervisningen lettere og barna har fått skolemateriell og mye mer.

Jeg kan og vil

  • «Sjaue»
  • Drifte Facebookside
  • Koordinere støttegruppe
  • Lage såper og selge
  • Verve en skolefadder
  • Bidra til å utvikle Norafriends webside
  • Bidra til videre utvikling

Har du tre minutter? Da kan du få vite hvorfor jeg har valgt å bruke litt av min tid på prosjektet.

Hva kan du gjøre? Du kan gi et engangsbeløp (så mye du vil), bli skolefadder (150,- pr mnd), ta kontakt med meg og bli med i «Sisters care» – gruppa (365,- i året), steke vafler, holde en konsert, invitere representanter fra Norafriends til å holde foredrag, spre informasjon via Facebook og andre medier, like og kommentere innlegg på siden vår. For eksempel.

Del gjerne blogginnlegget så vi når ut til så mange som mulig.