Fellesnevneren for artikkelserien «Vi i Vestfold» er møter med mennesker som er optimistiske, modige og har vilje til å gjennomføre det de drømmer om. Artiklene ble publisert i Vestfold Blad i tidsperioden 2010 – 2012
Kalenderpikene alle ville ha en bit av Ni damer i alderen 32 til 80 år lot klærne falle. Møt kalenderpikene MARIT HASLESTAD og KARI TØRNBY, fotografert av NINA DJERFF.
Viser vei til Italias hjerte og sjel Etter å ha bodd i Toscana i to år har CECILIE og KNUT ROAR ULSETH satset alt for å gjøre lidenskap til næringsvei.
Summen av sammen Gründersuksess: DAG ALMAR HANSEN har satt hortensbedriften Techni ettertrykkelig på verdenskartet, siden den så dagens lys for 15 år siden.
Stasjonen – en holdeplass på vei mot arbeid Les oppskriften på hvordan gi folk som faller utenfor arbeidslivet ny gnist og arbeidsevne. HELENE LINNESTAD forteller om stor takhøyde, godt humør og en vaskebøtte til alle.
Den eneste i verden Møt ANITA FJELLDAL – assistenten som ble gründer og startet firmaet Teach Me.
Den øredøvende stillheten Daglig leder for Kirkens SOS i Vestfold ARNE SØRLIE forteller om sterke inntrykk etter samtaler som stort sett foregår om natta.
Frisk, svett og glad Friskis&Svettis er drevet av frivillige og tilbyr en treningsform som kan passe alle. Møt TRINE TENVIK, MAYA SKAR og HELGE MUNKÅS ANDERSEN.
De mest proffe damene går rett på ANNE GRETHE SOLBERG er spesialist på betydningen av kjønn i organisasjoner og forteller hvilke myter som ligger til grunn for valg av nettverk.
En utfordring å nå menn HELLE STABEL er daglig leder for Nettverksbanken i Vestfold. Hun vil gjerne ha flere menn med, men hva må til for å få bedre kjønnsbalanse?
Rett under overflaten Pedagogen LINN OLAFSEN tok sjansen og startet firmaet Tro-du-kan. Hennes bok «Fra barn til ungdom» er et godt redskap for å få elever til å snakke om følelser.
Alt er mulig i FALK LILL-KRISTIN GUNDERSEN er leder for sportsklubben FALK, en klubb i framgan. Vi møtte også ROAR TOMTER, ROLF MIKAELSEN og TROND EGGE.
Mer publikum med Publicom Gründer KJETIL KRISTOFFERSENS bidrag kan skape muligheter til å fange sponsorer. Blant publikumsmagnetene er MIA TÖRNBLOM som trollbinder med sin livshistorie.
Frihet til å tenke «Jeg vil at folk skal reise herfra med en følelse av at livet er verdifullt» sier ARNE JOHAN FURUSETH om Tankeranglingfestivalen. Det handler om filosofi, lek og kommuniukasjon.
Fem om Tankeranglinfestivalen 2011– ELFI SVERDRUP, styremedlem. GEIR GRØNFLATEN var med i oppstarten. KJERSTIN HAUKLAND er ”tankerangler”. RENATE GULBRANDSEN er med for første gang. ÅSMUND GYLDER har vært på tre festivaler.
Skolens Petter Smart Lærer ODDVAR THUVE ser muligheter i det meste. En latter i timen er hans mål. Rektor JAN BRUUN har tatt med seg gode ledertips fra næringslivet inn i skolen.
Til Polen for å lære norsk I STAVOMIR SZTUPUNS har som målsetning å skaffe seg jobb i Norge, på heltid eller deltid.
Effektiv språkopplæring EMIL ZAREMBA er ansatt som daglig leder og rektor på Campus Szaflary. «Vi vil ha kvalifisert arbeidskraft» sier regionsdirektør ANDERS S. LARSEN i Adecco.
Klar tale og varmt hjerte Viktigste læring: Norske byggeledere må gi klare og tydelige beskjeder. Møt RIKARD , STANISLAW, ARNT og KJARTAN.
Møt snekkeren som ble healer WIGGO NORDMARK har helt fra han var liten hatt fornemmelser han ikke helt hadde forstått.
Sikkerhet for pasienten – PER-GUNNAR SWAHN sitter i arbeidsutvalget til en sammenslutning av interesseorganisasjoner for alternative behandlere.
Etikk for alternative behandlere LARS GUNNAR LINGÅS har doktorgrad i etikk og kurser alternative behandlere
Mot i blikket Les om hvordan ELSE MARIE LARSEN gradvis har måttet innse at livet endrer seg. En gripende fortelling om aldring og ekteskap.
Kokken som vet hvor kjelen skal stå I en omstillingssfase i kommunen ble kokkene EVA ALEKSANDERSEN og SISSEL AKSELSEN BLE sendt på kurs. Driftssjef TOVE WRANG var spent på om det var riktig bruk av ressurser.