Artikler

MODIGE FLYKTNINGER FEIRET AV MANGE

Rundt 400 mennesker valgte å feire FNs Flyktningdag sammen i vakre omgivelser ved Kulturhuset på Nøtterøy. Årets tema var: Det kreves mot for å bli en flyktning. Det kreves mot for ikke å gi opp.

Røde Kors hadde sammen med kommunen et variert og spennende program, som holdt publikum i aktivitet i rundt tre timer.

Før konserten startet ble publikum invitert på kurdisk dans.
Før konserten startet ble publikum invitert på kurdisk dans.

Fra en ute-scene kunne man oppleve musikk og dans fra mange verdenshjørner. Inne i kommunens Internasjonale møteplass ”Huset” var det utstillinger, i teltene foran kulturhuset var det smaksprøver av mat fra forskjellige land.

Maten ble servert av flyktninger som selv hadde laget den. Inne i kulturhuset var det trommekurs for barn, og før scene showet satte i gang ble man invitert med på kurdisk dans og negledans fra Thailand.

 

Generalsekretær JonasGahr Støre fokuserte i sin appell på tall rundt situasjonen for verdens flyktninger. Mens Norge har redusert inntak av flyktninger er det flere mennesker enn noen sinne som har vært tvunget til å forlate hjem og familie.
Generalsekretær Jonas Gahr Støre.

Med rundt 30 frivillige som representerte Hjelpekorps, Besøkstjeneste, Barnehjelp, Røde Kors Ungdom og Flyktningeguiden fikk Røde Kors vist seg fram på en god måte.

Frivillige fra Nøtterøy, Tønsberg, Tjøme, Larvik og Sandefjord bidro til gjennomføringen av arrangementet. Nysgjerrige kunne klatre inn i Hjelpekorpsenes biler og båt, de kunne få en rask innføring i førstehjelp. Besøkstjenesten og barnehjelpen sto for kaffekok og vaffelsteking, og Røde Kors Ungdom bidro til rigging og rydding.

Også kommunen hadde dratt inn frivillige krefter til rigging av scene, tilbereding og servering av mat og opprydding i etterkant. Ordfører på Nøtterøy, Bjørn Kåre Sevik (FrP) takket Robbie Grangård for lang og god innsats for flyktningene i kommunen. Han benyttet også anledningen til å oppfordre til innsats for Røde Kors, og lovet å bidra til 7 nye Flyktningeguider, en for hvert politiske parti i kommunen.

Til stede var også generalsekretær Jonas Gahr Støre. Han fokuserte i sin appell på tall rundt situasjonen for verdens flyktninger. Mens Norge har redusert inntak av flyktninger er det flere mennesker enn noen sinne som har vært tvunget til å forlate hjem og familie.

Tekst og foto: Unni Eriksen

Flere bilder her.