Humanitet

BYGGER OG DRIFTER SKOLER I GAMBIA

Utvikling, likeverd, gjensidig respekt, forståelse og vennskap

Takket være Seblewongol Kefele og hennes medhjelpere kan nå barna i landsbyen Dasilameh i Gambia gå på skole. En forfallen skolebygning er bygget opp igjen, lærere har fått lønn og barna har håp for framtiden. Fredag 16. oktober fraktes en cointaner fra Holmestrand til Afrika. Lasten er verdifull.  I tillegg til skolegang vil de nå bidra til bedre helse og egenproduksjon av mat.

Containeren ankommer Holmestrand torsdag 8. oktober. Det første som lastes inn en en traktor og en minibuss. Mye annet er også samlet inn takket være gode bidragsytere, men de ønsker seg mer. De tror på folks givervilje til et så godt prosjekt – barna er Afrikas framtid.

Da Seblewongol Kefele, Seble blant venner, for et par år siden så barn i skolealder leke i gatene undret hun på hvorfor. Skolen hadde rast sammen, fikk hun vite. «Noe må gjøres», tenkte hun. Den humanitære organisasjonen norAfriends ble bærebjelken for å gjøre dette mulig. Rundt seg har hun nå et styre som jobber utrettelig og med stort engasjement.

NorAfriends er en frivillig organisasjon og jobber med humanitært arbeid i Afrika. Det er en frittstående og politisk uavhengig organisasjon. De har som formål å bidra til utvikling, likeverd, gjensidig respekt, forståelse og vennskap mellom mennesker i Norge og Afrika.

Kunnskap, selvforsyning og bedre helse står på programmet. «Vi har mye på plass og har fått blant annet an traktor og en minibuss som skal med, men vi ønsker oss mer. Til skolen ønsker vi oss tavler, kritt, skrivebøker, blyanter og viskelær. Barna trenger utstyr til gymtimene: Turnmatter, hoppetau, baller, rokkeringer. Det vi ikke ønsker er klær.»

Jente ved pultEn liste over hva som ønskes finnes nederst på siden. Gjennom Ordspinneriet vil jeg i dagene som kommer gjøre det jeg kan for å bidra til at containere blir fylt. Min familie og jeg tar imot donasjoner hjemme hos oss i Langata 71, Horten fram mot 16. oktober. Alle monner drar.

Ta kontakt på telefon 940 38 410 eller mail: unni@ordspinneriet.no.

Du kan også kontakte Seble (bilde over) direkte. 

Tiden er knapp. Hiv deg rundt, gi din støtte og hjelp til med å spre informasjon.

 

ØNSKELISTE

 • Bandasjer , sårerens
 • Små skole sekker , vannflasker
 • Engelske barnebøker
 • Hyller
 • Skolemateriell
 • Barnehagemateriell
 • Tavler
 • Kritt
 • Puslespill
 • Pekebøker
 • Farger
 • Tall
 • Bokstaver
 • Lego
 • Puslespill
 • Tre togbane
 • Lekestativer for små og store barn
 • Trehjulsykler
 • Hoppetau
 • Rokkeringer
 • Turnmatter
 • Tjukkas
 • Tau til husker, skruer, vinkler, trestolper
 • Stiftemaskin, hullmaskin
 • Utstyr til helsesenter: Vekt, blodtrykksaparat, stetoskop, pinsetter
 • Lommelykter
 • Tannbørste, tannkrem
 • Baller, fotballsko
 • Fotball pumper/sykkelpumper/ pumpe til bildekk
 • Verktøy – ikke elektrisk
 • Saks barn/voksen
 • Spiseskjer
 • Kniver
 • Oppvaskesåpe
 • Håndsåpe

NB! KLÆR TAS IKKE IMOT