Humanitet

LEK OG LÆRING, TRO OG HÅP

Bare tenk på hva seks damer fra Vestfold har fått til!

Verdens barn er vår felles framtid. Vi har tatt det innover oss i forbindelse med Syriakrisen. Det er bra, verden trenger det og mange barn lider. Vi kan ikke gjøre noe med alt, men vi kan gjøre litt hele tiden.

Jeg har i mange år vært bekymret for den ignoransen som vår verdensdel, vårt folk, har vist overfor både natur, klima og mennesker som blir drevet på flukt på grunn av både skapte katastrofer og konflikter. Og for de stadig økende forskjellene på dem som har og dem som ikke har. At barn ikke har mulighet til utdanning er ødeleggende, for dem selv med også samfunnet de lever opp i.

Om det er tilfeldigheter som gjorde at jeg møtte en av styremedlemmene i norAfriends på Holt Gård for noen uker siden vet jeg ikke, men det har i hvert fall ledet meg inn i et prosjekt jeg virkelig tror på, et prosjekt som har ambisjoner og som viser resultater.

Gutt med stolGleden over å få lov til å kunne gå på skole ser vi på bildet av gutten som bærte stoler da skolen ble gjenreist. Ivrige lærere og et støttende lokalsamfunn har de, men de trenger materiell. I går kjøpte jeg noen småting. Alle monner drar, tenker jeg.

En container fra Holmestrand

Arbeidet med å få klar forsendelsen som går fra Holmestrand fredag neste uke har kostet mange frivillige arbeidstimer for mange, og en gavmild giver bidrar med blant annet en traktor. Han møter jeg om et par timer, da er containeren på plass, klar til å fylles. «Hvorfor har du sånn ro på dette prosjektet» spurte jeg ham når vi avtalte tid for å møtes. «Detta! Bare tenk på hva seks damer fra Vestfold har fått til! Det går 100 barn på den skolen!»

Det er plass til mer i containere. Ta kontakt på 940 38 410 om du vil bidra, det være seg med skolemateriell eller noe annet. Ønskelisten finner du her.

Fakta:

Landsbyen Dasilameh ligger i Gambia, en republikk i Vest-Afrika, den minste staten på det afrikanske kontinentet. Landet har 1,7 milioner innbyggere, 2500 bor i landsbyen skolen er i.


2 Comments

  • Eugenija Bekkevold

    Med tårer i øynene og et hjerte som gleder seg over ditt engasjement – så ønsker jeg deg lykke til med dette prosjektet . Hvis alle SÅ det du ser – så hadde vi hatt en bedre verden <3

    • Unni

      Tusen takk for støtte og oppmuntring, Eugenija. Min rolle i dette er svært beskjeden, men jeg bidrar med det jeg kan.